Mijn eerste Blog!

This entry was posted by on zaterdag, 6 juni, 2009 at

Welkom! Dit wordt mijn eerste schrijven in mijn blog. Erg leuk. Met dank aan mijn website designer!
Mijn bedoeling is, dat ik (on)regelmatig in dit blog iets weergeef waar ik mee bezig ben, wat me bezig houdt en allerlei andere futiliteiten die zich voordoen rond mijn vak als beeldend kunstenaar.
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, door een tweetal nieuwe werken te presenteren, die ik eerder dit jaar heb gemaakt:

Dit is een onderschrift?Meditatie nr. 2
Olieverf op paneel
84 x 47,5 cm

meditatie nr.4Meditatie nr. 4
Olieverf op paneel
31,5 x 31,5 cm

Beide schilderijen maken deel uit van een serie werken waarbij ik getracht heb een rustige, verstilde sfeer te creëren. Het zijn werken zonder enige pretentie, dan alleen deze, dat de toeschouwer deelgenoot wordt van de atmosfeer zoals deze zich voordoet in de werkelijkheid van het schilderij. Eigenlijk probeer ik iets te laten zien van de vreugde die ligt in de normale dingen van het leven. Het zijn beeldende meditaties waarin het wonder gevonden kan worden in het gewone.
Toch moet ik ook eerlijk bekennen dat veel voorwerpen en kleuren die ik in mijn werk gebruik, meestal een metaforisch karakter hebben. Maar ik heb besloten dat ik dat lekker niet ga vertellen, want ik wil graag dat iedereen een eigen interpretatie heeft  bij het geschilderde beeld.

Verder ben ik vorig jaar verhuist naar een nieuw appartement. Daarbij is mijn oude, vaste telefoonnummer vervallen en werkt alleen mijn 06-nummer. Op mijn website onder “contact” kunt u mijn 06-nummer vinden. Mocht u mij telefonisch willen bereiken, bij deze. 
Mijn nieuwe appartement bevalt me overigens prima. Ik heb het ingericht met Chinese en Japanse meubels en accessoires.  Sommige zijn antiek en hebben al een ‘lang’ leven achter zich gehad. Je zou wel willen dat ze konden praten want dan hadden ze vast veel te vertellen! Wat me zo bevalt aan deze stijl is de strakke vormgeving gecombineerd met een subtiele sierlijkheid. Al met al, het is er prima wonen.

 

3 Responses to “Mijn eerste Blog!”

  1. Prachtig,dit eigentijdse weblog en dan ook nog met de schilderijen,die in onze Galerie een nieuwe eigenaar hebben gevonden.Alleen Meditatie 2 is -gelukkig!!- nog bij ons te bewonderen.Sietse, ga door met het ontwikkelen van je talent,
    zodat we tot in lengte van dagen je nieuwe werken kunnen bewonderen!!

  2. janet

    Dag Sietse,
    we ontmoetten elkaar in de trein op een warme namiddag en kwamen in gesprek ondanks het feit dat we in de stiltecoupee zaten. Ik had net een vervelende vakantie in Polen achter de rug en jij kwam uit Utrecht.
    Ik kreeg een kaartje van je en heb net je website bezocht.
    Ik was verbaasd en tegelijkertijd vol bewondering. Verbaasd dat het zo goed was je werk en vol bewondering vanwege je techniek. Het leek soms net gefotografeerd.
    Het valt me op dat je een voorliefde hebt voor steen en fruit. Is dat een bewuste keuze of in opdracht? Ik miste zelf de bloemen of een japanse bloesem? Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Meditatie nr 4 vind ik nog mooier dan die met die oranje lampionbloempjes. Meditatie nr 4 is een stilleven met veel zeggingskracht…
    In de magisch realistische werk vond ik je luchten en wolken erg indrukwekkend evenals de gevuldheid van je werk. De sferen in dit werk kan ik niet anders omschrijven als mysterieus, soms wat dreigend en onheilspellend……
    Dit dan mbt je schilderwerk.
    Ik las net wat je schreef over het materiaal waar je mee werkt en je experimenten om je eigen verf te maken. Heb je er wel eens over nagedacht om naast het schildersvak ook het schrijverschap eens een kans te geven?
    Zomerse groet,
    Janet

  3. Hoi Janet,
    Leuk dat je schrijft! Ik kan me onze ontmoeting in de trein nog goed herinneren. Ik had mijn vriendin in Utrecht die dag opgezocht en jij kwam uit Polen terug van vakantie. Beiden weer op weg naar Leeuwarden. Ik zal je de komende dagen even persoonlijk een email sturen. Tot later!
    Groet, Sietse


Leave a Reply