Archive for maart, 2011

De verwachting……

Posted by on zondag, 6 maart, 2011

Ik ben begonnen met een nieuw project. Daartoe heb ik een paneel geprepareerd waar het nieuwe project op geschilderd gaat worden. Zo’n paneel prepareren is bij mij een zorgvuldig karweitje waarbij verschillende laagjes ondergrond, het zogenaamde gesso, worden aangebracht. De laatste laagjes worden bij mij aangelengd met een kleur, meestal een koud, blauwig grijs, waardoor ik bij de aanvang een koele ondertoon heb, alwaar de schildering prima op ‘staat’.

Nieuw project

Op de foto hierboven staat het paneel op de schilderezel. Linksboven heb ik mijn uiteindelijke schets geplakt met allerlei aantekeningen en berekeningen van verschillende verhoudingen die in de compositie plaatsvinden. In de compositie komt de bloem de anemoon voor in een blauwpurperen kleur. De anemoon staat vanouds symbool voor verwachting en zorgzaamheid en de kleur blauwpurper staat symbool voor de aanwezigheid van het goddelijke. Het wordt , ongetwijfeld, weer een hele strijd om dat voor elkaar te krijgen wat je als kunstenaar voor ogen hebt, maar dat is meteen ook de uitdaging!

De gehele serie……

Posted by on woensdag, 2 maart, 2011

Een tijdje terug heb ik de cyclus van schilderingen afgerond met als thema de paprika. Op mijn laatste blog had ik reeds al de gele en de groene paprika getoond en nu kan daar ook de rode bij. Het is een kleurrijk geheel geworden waarin een eenvoudige vrucht centraal staat. Genieten!

rode-paprika

Rode paprika/ Red paprika
Olieverf op paneel/ Oil on panel
26 x 22 cm

De paprika serie