Archive for oktober, 2012

De micro wereld…..

Posted by on dinsdag, 9 oktober, 2012

Ik heb het onderstaande schilderij al een tijd geleden af gekregen. Het werd stilaan tijd om deze schildering hier eens te publiceren.
Enkele blogs geleden heb ik al uit de doeken gedaan hoe ik dit soort werkstukken opzet en schilderstechnisch bejegen. Scroll eventueel even naar beneden om dit te bekijken.

micro-landschapje

Micro landschapje/ Little micro landscape
Olie op paneel/ Oil on panel
13 x 35,5 cm/ 5.1 x 14.2 inches
(klik op de foto om te vergroten/ click on the photo to enlarge)

Onder het motto dat het kleine een vertaalslag kan zijn naar het allergrootste heb ik deze schildering vervaardigd. Eigenlijk vormt dit laatst genoemde credo een rode draad door veel van mijn werk de laatste tijden. Dit betekent voor mij zoiets, dat als het mooie gezien en gevonden kan worden in de eenvoudige dingen rondom ons, het zich eveneens doet openbaren in het allerbelangrijkste van ons leven. Een dergelijke schildering is daar, voor mij althans, een bijzonder aanknopingspunt voor.

Daarnaast ben ik verder aan de slag gegaan met kleine werkstukken waaronder het navolgende:

Grisaille

Dit paneeltje bevindt zich in de grisaille fase, de onder schildering in grijs-wit, waarna de eerste kleurlagen erover heen gepenseeld zullen worden. Het betreft hier een Japanse Arita theekom geplaatst in een mooi hoekje van een rustige wereld. Uiteraard zullen updates omtrent deze schildering en anderen nog volgen!