Archive for april, 2012

De stenen zee…

Posted by on zondag, 22 april, 2012

’t Is me nu toch een flinke tijd terug sinds mijn laatste bericht. Tijd om de draad weer op te pakken en verder te gaan!
Ik ben flink bezig met een middelgroot werkstuk dat veel tijd en aandacht van mij in beslag neemt. Zo veel zelfs, dat ik de neiging heb om in zo’n schilderstuk te gaan “verdwijnen” om dan pas terug te komen als het gereed is. Maar dat is uiteraard ook niet de bedoeling, je moet als kunstenaar ook in de “gewone” wereld blijven staan en niet in de wereld van de schildering rond blijven hangen.

Onderwijl heb ik wel een ander juweeltje weten af te ronden:

Onder de stenen zee
Onder de stenen zee/ Under the stone sea

Olieverf op paneel/ Oil on panel
11 x 17,5 cm

Deze schildering is gemaakt met het idee dat ware schoonheid en geluk niet meteen voor het oprapen liggen. De zoektocht om je ‘stenen’ hart te doen laten veranderen in een hart van ‘vlees’, waarin plaats is voor oprecht (mede)leven en bewogenheid, doet je veelal afdalen in de meer donkere dieptes van de zee. Maar ook daar, in het duister, liggen mooie dingen in het verschiet, zoals deze schelp, die qua vorm en kleur zijn gelijke niet vindt en een toereiking lijkt van de Liefde zelf, die reeds op je wacht op die plek, om je op te vangen in diens armen. En uiteindelijk kom je erachter dat juist deze toereikingen in het duister, de meest waardevolle bezittingen worden in je leven die je je maar kan wensen……

Naast het bovengenoemde grotere werkstuk ben ik ook weer aan de slag gegaan met een ander klein ‘juweeltje’. Later daar meer over!