Archive for december, 2010

Nog even……

Posted by on zondag, 12 december, 2010

De tijd houdt niet op stil te staan. Het is net alsof het nog sneller gaat naarmate je het einde van een jaar nadert. Alsof alles als een film langs je heen zoeft, althans dat is meestal mijn beleving van deze tijd. Gelukkig valt er volop te genieten. Sfeervolle donkere avonden met gezellig de kaarsen aan en een leuke film zien op tv.
Als beeldend kunstenaar is het mij niet ontgaan dat de regering flinke maatregelen neemt in mijn sector. Zo wil ik hier toch even kwijt dat ik het volstrekt oneens ben met de btw verhoging van 6% naar 19% op kunstproducten. De beeldende kunsten hebben het nooit erg makkelijk gehad en in de economische crisis zal dit zeker nog verslechteren. Dat wij nu ook nog extra en onevenredig veel moeten inleveren door dit soort beslissingen vind ik onrechtvaardig. Zo…… dat ben ik even kwijt.

Gelukkig heb ik weer een schilderij af. De tijd gaat door, maar de creativiteit en het scheppen ook. Alles is licht in dit werkstuk. Geen donkere, stoffig duistere achtergrond waarin de objecten via een ‘clair obscur’ naar voren worden ‘geduwd’. Nee, alles baadt volop in het licht en ook een aantal voorwerpen zelf zijn wit.  Het zijn witten, licht grijzen en de roden die de kleurklank in dit werk domineren. Ik heb getracht, door middel van het geziene, juist het ongeziene weer te geven. Want uiteindelijk wacht ons de eeuwigheid in een oneindig licht……

Meditatie nr.8

Meditatie nr.8/ Meditation no.8
Olieverf en acryl op paneel/ Oil and acrylic on panel
35,5 x 43 cm

meditatie nr.8 (detail)