Archive for augustus, 2011

Expositie…..

Posted by on dinsdag, 30 augustus, 2011

In galerie Noordvleugel te Veenklooster is een nieuwe expositie gestart. De expositie staat in het teken van het 5-jarige jubileum van de galerie.
Er exposeren een tiental kunstenaars met fraaie schilderwerken, waaronder ikzelf.

Meer informatie is te lezen in de folder: Folder Expositie <– klik om te openen

Een zoektocht…..

Posted by on zondag, 14 augustus, 2011

Een tijdje terug heb ik het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam in Drenthe bezocht. Het is de plek waar de kunstenaar verschillende maanden doorbracht om te ontdekken wie hij was en wat hij nu echt wilde met zijn leven. Hij vond wat hij zocht. Om maar eens iets uit één van zijn brieven te citeren:

Van Gogh: “Drenthe inspireert mij tot een leven lang schilderen. Ik heb mijn bestemming gevonden.”

In die tijd, ik spreek van 1883, was de zuidoostelijke hoek van Drenthe een onontgonnen gebied. Er waren geen wegen en de streken werden slechts bewoond door eenvoudige lieden. Het interessante is dat Van Gogh in de ‘verloren’ wildernis van deze streek een enorm potentieel ontdekte in zichzelf en in de mensheid. Dat smaakt naar meer.
Van Gogh heeft er talrijke tekeningen, prenten en schilderingen gemaakt.

Ik was nooit echt bijster gecharmeerd door de werken van Van Gogh, maar door de jaren heen heb ik meer respect gekregen voor wat hij heeft gemaakt. Verschillende schilderijen vind ik nu zelfs mooi en erg gevoelig.

Het was zeker leuk het Van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam te bezoeken. Als je de sfeer wilt proeven die Vincent aantrof toen hij daar in 1883 aankwam, is een bezoek zeker de moeite waard.

De kamer waar Vincent van Gogh woonde en werkte tijdens zijn verblijf in Drenthe.

De kamer waar Vincent van Gogh woonde en werkte tijdens zijn verblijf in Drenthe.