Archive for augustus, 2013

Pruimpjes…..

Posted by on donderdag, 29 augustus, 2013

Ik heb onlangs een schilderij afgekregen met pruimen. Niet lang geleden kregen we een lading pruimen binnen van iemand, die een pruimenboom achter in de tuin heeft. Dat leek mij een uitstekende aangelegenheid om een stilleven te maken met deze vruchten als hoofdrolspelers. De vruchten hebben een bruin-paarsige kleur met aanrakingspunten naar een soort van purper rood. De foto hieronder vind ik niet erg geslaagd, maar we zullen het er even mee moeten doen.

Pruimpjes

Pruimpjes/ Small plums
Olieverf en acryl op paneel/ Oil and acrylics on panel
12,5 x 29,5 cm/ 5.1 x 11.8 inches

De berg op klimmen….

Posted by on woensdag, 14 augustus, 2013

Dit schilderij heb ik een tijdje terug reeds afgekregen. Ik plaats nu hier het schilderij waar ik in een eerder weblog al iets over verteld heb, toenderdertijd samen  met de onderschildering (–> scroll eventueel even naar beneden).
Enjoy!

De berg op klimmen
De berg op klimmen/ Climbing the mountain
Olieverf en acryl op paneel/ Oil and acrylics on panel
19 x 38 cm/ 7.5 x  15 inches

Abrikoosjes (deel II)…..

Posted by on donderdag, 1 augustus, 2013

Al een tijdje klaar, maar hier zijn dan eindelijk de abrikoosjes waar mijn vorige blog over ging. Ik ben altijd voorzichtig met fotograferen als het schilderij nog nat is en liefst doe ik het als het geheel handdroog is. En dat is dit schilderij nu. Dus een foto.
Door het warme weer waren de vruchtjes vrij snel rijp geworden, maar het lukte me eigenlijk nét, hun karakter via verf en penseel op een interessante manier vast te leggen. Iets waar leven in zit is altijd heel anders om te schilderen dan een “dood” voorwerp, althans dat is mijn persoonlijke ervaring. Op de een of andere manier moet je dan veel intuïtiever te werk gaan terwijl je het andere meer rationeler kunt benaderen. Zoiets. Lastig uit te leggen eigenlijk, maar, ik vind, dat het resultaat er mag zijn.
Iedereen een goeie zomer!

Abrikoosjes
Abrikoosjes, olieverf en acryl op paneel, 13 x 35,5 cm
Small Apricots, oil and acrylics on panel, 5.1 x 14,2 inches