Archive for juni, 2013

De berg op klimmen….

Posted by on zondag, 30 juni, 2013

Iedereen kent die momenten wel in zijn/ haar leven dat je de berg op aan het beklimmen bent. Alles gaat traag en er zijn weinig tot geen resultaten te zien van al de activiteiten die je aan het ontplooien bent. Je weet echter, dat je op de goede weg zit en dat afdalen en om de berg heen wandelen, geen al te beste optie is. Je weet dan dat je wat gaat missen……

De berg beklimmenDe berg op klimmen…..

De laatste tijd ben ik begonnen met een schilderij met de bovenstaande gedachten in mijn achterhoofd. Ik blijf het leuk vinden om geestelijke gebeurtenissen en gedachten om te zetten in eenvoudig beeldmateriaal.

Ik schilder echter geen grote berg, maar een klein “bergje”: een eenvoudige opstapeling van enkele gevouwen doeken en doosjes met op de top een schelp, het voorwerp uit de oneindige zee met de eeuwig durende spiraal. Op de top licht altijd het mooiste cadeau.

Ik laat het werkstuk hier zien in de onderschildering van grijzen en witten. Intussen heb ik al meerdere kleurlagen eroverheen gelegd en ben ik begonnen de schildering verder uit te werken. Al met al, wordt vervolgd…….

De toevlucht…..

Posted by on vrijdag, 14 juni, 2013

Zoals eerder in een vorig bericht vermeld, zou ik een tweetal nieuwe werkstukken presenteren die ik onlangs heb afgekregen.
En hier zijn ze.

De toevluchtDe toevlucht/ the refuge
Olie en acryl op paneel/ oil and acrylics on panel
23,5 x 44 cm/ 9.4 x 17.3 inches

Ikoon nr. 7 (één mineola)Ikoon nr. 7 (één mineola)/ Icon no. 7 (one mineola)
Olie en acryl op paneel/ Oil and acrylics on panel
11 x 17,5 cm/ 4.3 x 7.1 inches