Archive for juli, 2013

Abrikoosjes…..

Posted by on woensdag, 10 juli, 2013

Intussen ben ik begonnen met een nieuw schilderij zodat de andere kan drogen voordat ik daar mee verder kan (zie 1 blog terug).

Onlangs zag ik bij de plaatselijke groenteman kleine abrikoosjes liggen. De fel gele en rode, ronde rakkers hadden meteen een soort aantrekkingskracht op mij waardoor ik dacht: “hé, da’s best wel interessant”. Er zijn een paar dagen over gegaan voordat ik feitelijk in de gaten kreeg dat het beeld van deze ronde dingetjes op mijn netvlies was gebrand, oftewel, ik moest er iets mee gaan doen. Een paar dagen later dus tóch maar terug naar de groenteboer. Kijken en kijken….. ze waren kleiner dan een gewone abrikoos stelde ik vast en de groenteman legde uit dat het een kruising was tussen twee andere vruchten. Ik vertel dat nog wel ‘ns.

Abrikozen

Om een lang verhaal kort te maken, zie maar naar de foto hierboven. Intussen liggen de eerste kleurlaagjes over het paneel. Ook ruik ik de fel gekleurde bolletjes al, door het warme weer van de laatste dagen worden ze wel heel erg snel rijp. Snel doorwerken dan maar…….