Werk in uitvoering deel II…..

This entry was posted by on woensdag, 17 april, 2019 at

Ik ben verder gegaan met mijn grotere stilleven. Na vorige week lekker uitgewaaid te zijn in Egmond aan Zee, een weekje vakantie, ben ik verder aan de slag gegaan met onderstaande werkstuk. Op de eerste afbeelding ben ik de achtergrond met een eerste kleurlaag (in dit geval rood) aan het opzetten. Over dit rode fond komt een behoorlijk donker grijs, althans, dat is de bedoeling. De kleuren die ik op deze manier aanbreng over de onderschildering zijn transparant zodat de onderliggende lagen verf duidelijk zichtbaar blijven. Op de tweede foto is dit ook te zien. Op zich ziet dit er niet uit en lijkt het helemaal verkeerd te gaan met de schildering, maar ik kan u verzekeren dat dit geheel de bedoeling is en dat de verflaagjes die hier weer overheen worden gezet prima samengaan met deze kleurstellingen. Dit hoort gewoon bij mijn schildersproces om tot een diepe en interessante verfhuid en- kleur te komen.

Werk in uitvoering. Mijn nieuwe vergrootglas is trouwens hier te zien wat me, naar ik hoop, veel voordeel zal opleveren bij de uitwerking van dit paneel.

De eerste kleurlagen zijn aangebracht: het werk lijkt uiteen te vallen in een soort van chaos. Maar vrees niet….. dit wordt volledig recht gezet in de volgende fases.

Helaas heb ik mijn werkzaamheden eventjes moeten staken aan dit werk. Tijdens het vervoer naar mijn lijstenmaker met een ander paneel raakte deze beschadigd. Erg teleurstellend. Ik heb de hele vernislaag moeten verwijderen en zal de beschadigde plekken gaan retoucheren de komende dagen. Tja, dat hoort er dan soms ook bij; een ongeluk zit in een klein hoekje.

Comments are closed.