Over Sietse W. Jonker

Welkom op het blog van Sietse W. Jonker.

Aan het werk........

Aan het werk……..

Ik ben fulltime beeldend kunstenaar en woon in Leeuwarden. Ofschoon ik van alles heb geprobeerd ben ik de laatste jaren blijven ‘hangen’ in het fenomeen stilleven. Met name het meditatieve en de rust die een stilleven met zich mee kan brengen fascineert mij. Ik heb ontdekt dat er in het eenvoudige en in het minimalistische een grote schoonheid schuil gaat. Dit is niet alleen beeldend interessant. Ook boeiend is, dat het geschilderde beeld op zich, verdieping kan brengen in het geestelijke. Een schilderij is als het ware een venster naar een andere wereld, waar de kunstenaar een andere realiteit of een andere denktrant zichtbaar kan maken.
Met dit blog wil ik mijn publiek deelgenoot laten zijn van mijn (nieuwste) werk, mijn ideeën en allerlei andere zaken die tijdens het uitoefenen van mijn vak te pas en te onpas de revue passeren. Enjoy!

4 Responses to “Over Sietse W. Jonker”

 1. Ed van de Beek

  Dag

  Toen ik iets meer dan twee jaar geleden bij De Aanblick “Stilleven met twee citroenen” kocht, kon ik eigenlijk niets vinden over de schilder, u. De galeriehouder kon wel wat gvertellen. Fries, vrij jong nog niet lang geleden met stillevens begonnen, na een magisch realistische start.
  Toen ik afgelopen vrijdag in Groningen stad een tijdelijke expositieruimte van de Aanblick binnenliep, zag ik daar een vijftal nieuwe stillevens. Thuisgekomen weer op internet gezocht en nu een heel overzicht van u en uw werk gevonden!
  Het schilderij dat mij vrijdag het meest opviel was “Van een andere wereld” omdat u daarin naast eerder gebruikte stoffen als textiel, steen, keramiek en citrusvruchten nu ook papier en karton in heel sobere en aardse kleuren hebt gebruikt. Mooi contrast of beter, mooie harmonie met het gladde, lichte keramiek en de glanzende vrucht. Ook de kleuren vond ik heel mooi met elkaar componeren.
  Ik ben eigenlijk erg benieuwd hoe de progressie in uw werk er uit ziet. De schilderijen zijn op uw site niet gedateerd. Is de volgorde in het oeuvre overzicht chronologisch? Dat zou mij in verwarring brengen, omdat ik qua ontwikkeling dacht dat “Van een andere wereld” van recente datum zou zijn.
  Tot slot nog de vraag of twee sinaasappels op blauw kleed nog te koop is, zo ja waar? Ook zou ik één rode paprika eens in het echt willen zien. Kan dat?

  met vriendelijke groet

  Ed van de Beek (Eelderwolde)

 2. WENDLING

  Il y a qu’un maraîcher qui vends des primeurs qui puisse insinuer des propos de ce genre.
  Moi-même je peints des tableaux et j’expose.
  Il faut posséder un certain don pour interpréter une toile.

 3. liesbeth honders

  Beste Sietse,

  Graag wil ik je een uitnodiging sturen voor de Klassieke Salon in samenwerking met Galerie den Andel…zou je mij je mailadres willen sturen, zodat ik je de uitnodiging kan doen toekomen?

  Hartelijke groet, Liesbeth Honders

 4. veerle de landtsheer

  ik ben ontroerd door dit mooie werk.
  Ik ontdekte jou zeer toevallig maar ik ben er werkelijk onderste boven van.
  Jij bent een GROOT MEESTER.
  Mvg,

  Veerle De Landtsheer (Vlaanderen)