Aan het werk II…

This entry was posted dinsdag, 17 maart, 2015 at 7:49 pm

In mijn vorige blog maakte ik al gewag van een ander werkstuk waar ik mee aan de slag ben gegaan.
Het betreft hier een paneel waar ik een stilleven van een blokfluit op ga schilderen. Zie de foto.

Aan het werk II

Op de afbeelding is de schildering in de onderschildering fase. Zoals ik al eens eerder heb besproken op dit blog, is dit een belangrijke fase voor mij waarbij de gehele tonale ordening wordt bestudeerd in vrij koele grijze tinten. Rustig aan bouw ik de schildering op in half doorzichtige laagjes lichtgrijze verf. Laatst las ik op een internetsite dat Vermeer ook gebruik maakte van een onderschildering om zijn schilderingen te funderen. Hij deed dit hoogstwaarschijnlijk in meer bruine tinten, maar het idee blijft hetzelfde: een stevig fundament leggen voor het te schilderen beeld. Rechts is mijn definitieve conceptschets te zien en daarboven de werkelijke opstelling van de blokfluit zoals het ligt voor mij op tafel.

Dit paneel gaat deel uitmaken van een expositie komende lente/ zomer dat als thematiek “muzikaal intermezzo” heeft. Daarover later weer meer.

Nog geen reacties

Geef een reactie