In de maak….

This entry was posted by on donderdag, 7 november, 2013 at

De voorgaande blogs beschreven de voortgang van een groter werkstuk. Deze heb ik even laten staan om een begin te gaan maken met een ander werk dat ik in de planning heb. Op de foto hieronder is de opstelling van het stilleven te zien.Ook het schilder paneel waar ik de tekening aan het opzetten ben staat er naast op de ezel.

Een ander werkstuk in de maak
Onderin bevind zich de schets van het geheel, het witte vel. Dit is een nauwkeurige, verkleinde weergave van de compositie, namelijk 3:1, en dient als belangrijke referentie voor de tekening op het paneel. Intussen ben ik ook met dit werk reeds aan de slag gegaan met de onderschildering in grijs-wit om de tonale waarden grofweg aan te geven. Het schilderij moet een feest worden van kleur én de inval van het licht, dat de gehele compositie op een mysterieuze manier kracht moet bijzetten. We zullen gaan zien of het een en ander gaat lukken…… Wordt vervolgd…..


Leave a Reply