Abrikoosjes (deel II)…..

This entry was posted donderdag, 1 augustus, 2013 at 7:06 pm

Al een tijdje klaar, maar hier zijn dan eindelijk de abrikoosjes waar mijn vorige blog over ging. Ik ben altijd voorzichtig met fotograferen als het schilderij nog nat is en liefst doe ik het als het geheel handdroog is. En dat is dit schilderij nu. Dus een foto.
Door het warme weer waren de vruchtjes vrij snel rijp geworden, maar het lukte me eigenlijk nét, hun karakter via verf en penseel op een interessante manier vast te leggen. Iets waar leven in zit is altijd heel anders om te schilderen dan een “dood” voorwerp, althans dat is mijn persoonlijke ervaring. Op de een of andere manier moet je dan veel intuïtiever te werk gaan terwijl je het andere meer rationeler kunt benaderen. Zoiets. Lastig uit te leggen eigenlijk, maar, ik vind, dat het resultaat er mag zijn.
Iedereen een goeie zomer!

Abrikoosjes
Abrikoosjes, olieverf en acryl op paneel, 13 x 35,5 cm
Small Apricots, oil and acrylics on panel, 5.1 x 14,2 inches

Nog geen reacties

Geef een reactie