In bewerking….

This entry was posted by on woensdag, 11 juli, 2012 at

Even een update van mijn huidige schilderwerk. Het één en ander is namelijk al aardig gevorderd. Hieronder is de schildering te zien tijdens de onder schildering fase.
Dit is in feite een zwart-wit schildering, waarbij ik de algemene structuur van de tonale waarden bestudeer en vastleg. Dit gebeurt in een vrij eenvoudig patroon van donkere tonen, midden tonen en lichte tonen. Ook is deze fase mentaal voor mij van belang want op deze manier werk ik mij, als het ware, in, in de schildering. Je gaat als het ware de diepte in met je beeld en tracht grip te krijgen op de werkelijkheid binnenin de wereld van het schilderij. De zwart-wit schildering wordt ook wel een grisaille genoemd.

in-bewerking1

Na deze grisaille fase begin ik in pure kleur met glazuurverf (transparante) dunne laagjes aan te brengen over de grisaille.
Hieronder heb ik dit proces met enkele afbeeldingen willen weergeven. In deze fase gaat het mij niet om een natuurgetrouwe weergave, maar om pure kleur aan te brengen voor een stevige ondergrond alwaar de rest van de schildering over heen wordt gezet. Later volgt weer meer!
in-bewerking2in-bewerking3

in-bewerking4


Leave a Reply